/media/4837/boformer-og-campingudstyr.jpg

Grøn
Camping

Boformer og campingudstyr

På festivalen kan gæsterne vælge at medbringe eget telt eller overnatte i en af Smukfests boformer. De alternative boformer, som festivalen tilbyder, understøtter tankegangen bag den cirkulære økonomi. Gæsterne lejer en opstillet boform, der efter endt brug genanvendes eller genbruges næste år.

Medbragte telte

Et almindeligt campingtelt består af polyætylen, polye­ster, nylon, hårdplast, glasfiber og metal. Alle er vær­difulde materialer, der har et stort potentiale i at blive genanvendt/genbrugt, men som i høj grad afbrændes med lav eller ingen brændværdi. Smukfest ønsker derfor, at gæsterne smider de ubrugelige telte ud i containere på pladsen, så festivalen kan sikre forsvarlig sortering af enkeltdelene. Er teltet i god stand, opfordrer festivalen gæsten til at tage teltet med hjem og genbruge det. Det er også muligt at aflevere det til Smukfest.

Hotelte

Konceptet hotelte har været en af de store omvælt­ninger, når det kommer til overnatning på Smukfest. Festivalklubben og dens partnere har forinden festivalen opstillet indkøbte telte på udvalgte campingpladser. Det er gæstens lille hotelværelse i festivaldagene. Et hotelværelse, de ejer og skal tage med hjem eller smide til sortering i Smukfests containere.

Hoteltene består nu af genbrugsmaterialer, men har tid­ligere indeholdt brandhæmmende materiale, der gjorde teltene svære at skille sig af med. CØ Hub undersøger boformen for at give deres bud på mulige alternative og mere bæredygtige materialer til fremtidige hotelte. Der­udover modtog Dansk Affaldsminimering i 2018 1,6 tons hotelte til et forsøg med direkte genbrug af teltene.

Andre alternative boformer

CanSleep er en genanvendelig boform, hvor gæsten ikke skal slæbe madras eller andet campinggrej med. Det betyder, at gæsterne ikke selv kommer med udstyr hjemmefra, og Smukfest kender derfor til de fleste mate­rialer, når der ryddes op.

Tenthouse er også en genanvendelig boform, som Smukfest udlejer til andre begivenheder rundt om i lan­det bl.a. festivalerne i Tønder og Roskilde. Ligeledes er hummelHouse og PigMe genanvendelige boformer.

Luftmadrasser

Der blev i 2017 fundet mange medbragte luftmadrasser, som indeholdt PVC, men det fremgik ikke af mærknin­gen. For at reducere mængden af madrasser med PVC, kunne man fra og med 2018 lægge et depositum på 200 kr. for leje af luftmadras. Det er et initiativ, der er med til at sikre luftmadrassens kvalitet og indhold, samt mulighed for at blive genanvendt.

Samarbejde med SpejderSport, Roskilde Festival og Dansk Live

For at modvirke tendensen til at bruge campingudstyr af så dårlig kvalitet, at det kun kan holde en enkelt festival og derfor efterlades eller smides væk, har Smukfest, i samarbejde med Roskilde festival og Dansk Live, fået Spejdersport til at lave en særlig festivalpakke Smukfest kan anbefale til gæsterne. Pakken indeholder telt, campingstol og liggeunderlag af så god kvalitet, at det kan holde til at være på festival.

Se kontaktoplysninger