/media/4838/affaldshaandtering.jpg

Grøn Camping

Affaldshåndtering på camping

Smukfest bruger meget tid og mange ressourcer på at rydde campingområderne op i uge 33.

Donér campingudstyr

I 2018 valgte Smukfest at afholde en konkurrence hvor telt, sovepose og liggeunderlag kunne doneres til hjem­løse og andre, der vil få glæde af et funktionsdygtigt festivaltelt. Her fik gæsterne, som afleverede deres telt, mulighed for at vinde 2 partoutbilletter og ét Tenthouse til næste års festival. Alt blev 416 genstande doneret i 2018. 

Dele-app'en

Via festivalens egen dele-app, har gæsterne mulighed for at forære, bytte og dele deres hvad-end-det-nu-måtte-være med hinanden under festivalen. Det kan fx være en rulle gaffatape, eller dåseøl i overskud. Gæsterne kontakter hinanden på app'en og får på den måde gjort genbrug til en sjov og social begivenhed, mens de er på Smukfest.

Sorteringsområde og skraldespande

Festivalen øger hele tiden mulighederne for sortering på campingområderne og adgangsvejene bl.a. via opsætning af affaldsstativer, der opdeles i fire fraktioner - glas, metal, restaffald og plastik. Derudover har hver campingplads et sorteringsområde, hvor gæsterne kan affaldssortere.

Buddy Bob

Buddy Bob er en affaldsposeholder, der kan anvendes igen og igen. Den er fremstillet 100 % af genanvendeligt plast og er miljøvenlig. Gæsterne kan have affaldspo­seholderen stående i deres lejr, og det blev taget godt imod på Skovlunden i 2018.

Drop & Go til dåser og flasker

Drop & Go er et forsøgsprojekt i samarbejde med Dansk Retursystem. Drop & Go fungerer ved, at festivaldel­tageren kan hælde de tomme dåser og flasker ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk, og panten bliver udbetalt.

Genbrugsguiderne og Grønstue praktik

De to hold arbejder med affaldssortering på camping­områderne og på selve festivalpladsen. Endvidere står de for ressourceoptimering og praktik ift. affaldshåndte­ring på genbrugsstationerne.

Se kontaktoplysninger