/media/4833/groen-camping.jpg

Grøn Camping

Skovlunden

Smukfest ønsker at området Skovlunden bliver et aktiv både for festivalen og for borgerne i kommunen. Et sted, der er åbent, tilgængeligt og tiltrækkende året rundt.

Bæredygtighed og væredygtighed

Smukfest vil gerne nytænke campingområderne og affaldshåndteringen, så det bliver mere bæredygtigt at være på festival. Bor man på campingområdet Skov­lunden, lover man at bidrage til et rent og miljøvenligt område og tage del i den fælles indsats, det kræver at blive bæredygtig.

Smukfest ønsker, at området Skovlunden bliver et aktiv, både for festivalen og for borgerne, og er et sted, der er åbent, tilgængeligt og tiltrækkende året rundt.

Væksthuse og kaffegrums

Smukfest har etableret et samarbejde med Peter Larsen Kaffe og TagTomat, hvor kaffegrums indsamles og gen­anvendes som gødning i plantesække og drivhuse. Med samarbejdet ønsker festivalen at synliggøre kaffegrums som en ressource og bl.a. anvende kaffegrumsets gød­ningsværdi til udvikling af nye produkter.

Til formålet er der på en del området opstillet vækst­huse, hvor chili, humle og blomster har hjemsted året rundt.

Bæredygtige boformer og udlejning af campinggrej

På Skovlunden bor en del af gæsterne i miljøvenlige og bæredygtige boformer. Smukfest lejer for eksempel store tipier, der genbruges hvert år. Derudover er der paphusene, som gæsterne selv sætter op. De består af kraftigt pap, der kan udstå en hel uges regn. Det er en engangsbolig, men materialet bliver genbrugt på anden vis efter festivalen.

Smukfest har derudover indgået et samarbejde med XL-byg, der gør det muligt for festivalgæsterne at leje sig til udstyr, de ved, de kun får brugt i anledningen af Smuk­fest. 

Læs mere om genanvendelse og affaldshåndtering på camping herunder: 

Se kontaktoplysninger