/media/4845/genanvendelse.jpg

Genanvendelse
på festivalpladsen

Genanvendelse

Genanvendelse af appelsinskræller

Der presses ca. 110 tons appelsiner om året på festivalen. Ud af de 110 tons appelsiner er 60 tons affald. I dag bliver skrællerne ikke smidt ud som almindeligt affald, men genanvendes og bruges til at producere energi, såkaldt biopulp.

Fra madaffald til biogas

Smukfest indsamler også organisk madaffald fra festivalens madboder og sender det til bioforgasning. Biogas er en vedvarende og CO2 neutral energiform, som opstår gennem en biologisk nedbrydningsproces, der kan bruges som drivmiddel i visse typer køretøjer og færger.

Genbrug af ølkrus, shotsrør mv. af plast

I løbet af festivalen tømmes et utal af ølkrus, shotsrør mv. Smukfest sørger for at indsamle og genanvende dem i ny plastproduktion. Det sendes alt sammen til plast-genanvendelse via Dansk Affaldsminimering.

Genanvendelse af kaffegrums

Kun 1% af kaffebønnens effekt bliver udnyttet ved kaffebrygning. I et samarbejde mellem Smukfest og Kaffe-Bueno demonstrerede vi på festivalen 2018, hvordan man kan bruge kaffegrums til kosmetiske produkter bl.a. sæbe, som blev anvendt i toiletvogne på Smukfest.

Krav til leverandører - returordning for emballage

Smukfest stiller høje krav til leverandørerne, ligesom der hele tiden kigges efter leverandører, der kan være med til at gøre festivalen mere bæredygtig. For eksempel sendes emballage fra bl.a Hotelte retur til leverandøren og genanvendes.

Se kontaktoplysninger