/media/4846/vandforbrug.jpg

Bæredygtighed og
vandforbrug

Bæredygtige tiltag

Brændstof – brug af naturgas

Smukfest har siden 2017 anvendt Gas-to-liquid (GTL) i stedet for diesel i generatorer. GTL er kort fortalt en teknologi, hvor man omdanner naturgas til flydende brændstof. Naturgas er den brændstofstype, der, sammenlignet med råolie og andre fossile brændstoffer, forbrændes renest. I 2019 anvender Smukfest GLT som drivmiddel i festivalens shuttlebusser. Derudover lejer festivalklubben biler og varevogne, som kører på el. 

Grøn energi

Smukfest har i 2018 etableret et samarbejde med Aura Energi, der leverer vedvarende vindenergi til festivalen.

Toiletvogne med vakuumløsning

Antallet af toiletvogne med vakuumløsning øges årligt, hvilket medfører et nedadgående vandforbrug til toiletskyl. Almindelige toiletter bruger 7-11 l. pr. skyl, hvor vakuum bruger 0,3 l.

Drikkevand på festivalen

Vi har opstillet 45 drikkevandsfontæner på festivalpladsen og på teltområderne for at minimere indkøbet af drikkevandsflasker og kildevand. Siden 2017 har alle medhjælpere modtaget en gratis drikkedunk, de kan genbruge.

Nudging-samarbejde med Dansk Live

For at sikre bedst mulig kommunikation samarbejder Smukfest med festivalernes brancheforening, Dansk Live, om at kommunikere de bæredygtige tiltag ud til gæsterne, medhjælperne og andre, der har med festivalen at gøre. Det foregår bl.a. via nudging (påvirkning af adfærd, eksempelvis gennem visualisering).

Se kontaktoplysninger