Smukfest &
Overskudsenergien

Overskudsenergi

Summen af alle de forbundne resultater, der skabes i forbindelse med Smukfest, kaldes "Overskudsenergi".

Overskudsenergien er ikke kun de millioner af kroner, vi genererer til velgørende arbejde og støtte til foreninger, klubber og kulturelle projekter eller vores evne og lyst til inklusion blandt medhjælpere og ansatte, driften af et spillested i Skanderborg, at en del af vores overskud går til Smukfonden og dermed til kampen mod ensomhed og udsathed eller vores indsatser omkring bæredygtighed i videste forstand. Det er også vores samlede evne til at skabe menneskeligt samvær og medmenneskelig energi, der varer langt ud over festivaldagene og giver ekstra kræfter tilbage i dagligdagen - både for publikum og frivillige.

Herunder følger en oversigt over de forskellige bære- og væredygtige tiltag, Smukfest har iværksat, som løbende nytænkes og videreudvikles - og som er samlet under overskriften Overskudsenergi. Der arbejdes med miljø, ressourcer, affaldshåndtering, cirkulær økonomi, social ansvarlighed og kultur - og som i alt andet vi gør, gerne med opfindsomhed og underfundighed som pejlemærker og i godt samspil med både Legekammerater og publikum. 

Har du lyst til at se, hvad det helt konkret er, vi mener, når vi snakker om bæredygtighed, overskudsenergi og hvilke ord, vi ellers slynger ud?

Så har vi et helt frisklavet katalog, der viser alle de tiltag, der går ind under det, vi kalder overskudsenergi. Det kalder vi for Bæredygtighedskataloget.

Derudover har vi også udarbejdet Den Grønne Håndbog, som især er medhjælpernes håndbog til affaldssortering, der fortæller lidt om vores håndtering og værdien af det.

Se kontaktoplysninger