/media/6611/20190810-polka-verner-legatet-allan-hogholm-0134.jpg

2019

Modtageren af Polka Verner Legat i 2019 blev tidligere på dagen annonceret ved en reception på Smukfest.

”Han minder os om, at vi vitterligt ikke er alene, og at der er et fællesskab for enhver.” Sådan lød noget af begrundelsen for, hvorfor det netop var sangeren Sebastian, der skulle have dette års Polka Verner legat og 190.000 kr. i præmie.

Det var Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt der tidligere på dagen annoncerede årets vinder ved en reception på Smukfest. Og det var en berørt hovedperson, der taknemmeligt tog imod blomsterbuketten og diplomet påtrykt det borgerlige navn, Knud Christensen samt aliasset Sebastian.

”Jeg er rigtig glad, og det er virkelig stort på mange måder. Man er jo altid glad for at blive anerkendt. Det er ikke altid, når man spiller musik, at man rigtig ved hvad folk får ud af ens sange, og hvad de kan bruge dem til. Derfor betyder den her anerkendelse meget,” lød det fra Sebastian efter prisoverrækkelsen.

Hvert år uddeles Polka Verner legatet til en musiker, som har sat et særligt aftryk på den danske musikscene. Sebastian har med sine mange år indenfor musikken nået ud til mange mennesker. Det kunne man opleve, da han i onsdags åbnede Smukfests jubilæums koncert, Smukkoncert vol. 3, med 80’er hittet ”Du er ikke alene”, hvor 30.000 mennesker, unge som gamle, skrålede med for lungers fulde kraft.

”Det var helt sindssygt. Intet var, som det plejer. Det er helt vildt, at så mange kender den sang,” siger Sebastian selv om åbningen i onsdags.

Det er i år 18. gang at Polka Verner legatet uddeles. Det var Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt der tilbage i 2002 oprettede legatet efter de vandt Smukfest prisen. Pengepræmien besluttede de at bruge på at opmuntre den på det tidspunkt dødssyge musiker, Finn Grunnet Sørensen, eller Polka Verner. Året efter besluttede festivalen i samråd med Søs og Kirsten at gøre legatet til en fast tradition på Smukfest. Siden da har en bestyrelse bestående af syv personer hvert år udpeget én eller flere prismodtagere. Tidligere modtagere af prisen har blandt mange været Otto Brandenburg, Tina Dickow og Peter Sommer.

Er du fan af Sebastians musik, følger der også gode nyheder med til pengepræmien.

”Dem skal jeg måske bruge på en ny plade. Det koster jo noget at producere musik,” siger han og griner.

 

Se kontaktoplysninger