/media/3545/tld_smukfest_under_hjertesager_presseteltet_tor_polka_verner_2017_o40l6tcc7q.jpg

VERNER-MODTAGERNE HAVDE I 2017 HUMOREN SOM LEDESTJERNE

Ti kvinder modtog Smukfests egen hæderspris, Polka Verner Legatet, for deres bidrag til en sjovere verden.

År 2017's Polka Verner Legat gik til ikke bare én, men til ti kvinder, der gør det lidt sjovere for os andre at stå op hver dag.
Det årlige legat, der uddeles af indstifterduoen Kirsten Lehfeldt og Søs Egelind, bliver hvert år givet til kulturpersoner. Tidligere vindere har eksempelvis været Kronprins Frederik (2013) og Peter Belli (2016).
I år har komiteen valgt ti kvinder, der alle har sat præg på de danske underholdningsscener, biograflærreder og tv-skærme med personlige og underholdende portrætteringer af virkeligheden.
"Vi er skæppekiste-glade for at hylde de ti repræsentanter for latteren, som det bedste våben af alle," indledte Søs Egelind om legatmodtagerne, der blandt andet indbefatter skuespillerinder, dramatikere, rappere og komikere.
 
Polka Verner Legatet er Smukfests hæderslegat, der blev indstiftet af Lehfeldt og Egelind i 2002, og opkaldt efter den (dengang) syge trommeslager fra Skanderborgbandet Erling Erlang & Trio. Siden da er legatet blevet en festivaltradition, der samler midler gennem auktioner af Smukfestbilletter og donationer fra festivalens sponsorer, som Waoo og Lauritz.
Til legatuddelingen går der en spredt latter gennem de fremmødte journalister og fotografer. 
"Tusind, tusind tak for det smukke legat, I har været så søde at tildele mig," lyder det fra en filterforvrænget version af skuespillerinden Lærke Winther, der er projekteret op på teltdugen – hele takketalen i en heliumstemme. Hun er en af tre, der ikke har kunne være til stede til overrækkelsen, men har alligevel sendt en hilsen: "Jeg ville så gerne være der i dag, men... jeg skal giftes!"
Teltet griner igen, mens legatmodtagerne Lene Maria Christensen, Mette Horn, Ane Høgsberg, Mia Lyhne, Ellie Jokar, Line Knutzon og Kia Liv Fischer får skiftet store buketter ud med glas med bobler. 
Se kontaktoplysninger