/media/2808/polka-vinder-1600x600.jpg

2016

”The Beatles lærte os, at der skal fire personligheder til at lave et godt band – og det er præcis sådan et vi har forsøgt at samle som modtagere af årets Polka Verner Legat."

”Det er et tilbagevendende højdepunkt for hele komiteen at være med til at udvælge, hvem der skal have legatet. Det er med en kæmpe glæde, at vi kan være med til at anerkende de personligheder, der definerer vores kultur”, siger Søs Egelind.

Modtagerne af legatet blev Peter Belli, Marie Key, Michael Simpson og Jytte Abildstrøm, som hver modtager 61.493 kr.

”Jeg er både stolt, beæret og glad for at have fået den her pris. Nu er jeg kommet her i så mange år, og nu står man pludselig med en ærespris. Uanset, hvem du er og hvad du gør, så er der altid rart at få et skulderklap og vide, at det du gør er godt,” siger Peter Belli.

Også Marie Key er glad for at modtage legatet.
"Det er en stor ære at indgå i den her række af mennesker," fortæller hun.

Det er legatbestyrelsen på 7 medlemmer, der hvert år vælger, hvem der skal modtage prisen.

”De fire modtagere har på et tidspunkt i deres karrierer truffet et valg, hvor de har gjort noget, der var helt nyt. De er alle fire originaler på hver sin måde”, fortæller Jens Folmer, medlem af legatbestyrelsen.

Derfor modtager de legatet

”The Beatles lærte os, at der skal fire personligheder til at lave et godt band – og det er præcis sådan et vi har forsøgt at samle som modtagere af årets Polka Verner Legat. Et band bestående af fire kunstnere, der med hjertet som rettesnor har sat deres originale præg på dansk underholdning igennem mange årtier.

Ja, det vil vel faktisk ikke være at sige for meget, hvis vi tilsammen kalder årets prismodtagere for en decideret "supergruppe”, hvor hver enkelt medlem illustrerer, at det uagtet tiden og genren kan være farbart at turde tage nye og anderledes veje.” 

Polka Verner-auktioner

Polka Verner Legatet fremkommer fortrinsvist via en række auktioner på Lauritz.com (der også skænker deres salær til legatet) over dels en række billetter og boformer til Danmarks Smukkeste Festival (skænket af festivalen og dens samarbejdspartnere Danish Crown og Royal Beer) og dels donationer fra legatets mangeårige støtte Waoo! Af den vej er der her i 2016 kommet i alt 245.975, kr. i legatkassen, der nu deles ligeligt mellem de fire prismodtagere.

Se kontaktoplysninger