/media/1980/2013-hkh-beska-ret.jpg

2013

'Prins af tiden' kaldes modtageren af Polka Verner Legatet 2013 - og der er naturligvis tale om H.K.H. Kronprins Frederik, som i dagens anledning fik overrakt prisen på Bøgescenerne foran Danmarks smukkeste publikum.

Legatbestyrelsen om H.K.H. Kronprins Frederik, modtager af Polka Verner Legatet 2013:

"Vi giver i dag Polka Verner Legatet til et moderne menneske, der med sin måde at leve sit liv på og sit engagement til omverdenen, i høj grad er med til at inspirere andre, sprede glæde og begejstring omkring sig. Der gik næsten et sus gennem medierne dengang i 1995, da en yngre udgave af vores prismodtager pludselig var gæst i P3, hvor han bl.a. spillede N.W.A, C.V. Jørgensen, Soundgarden, Dizzy Mizz Lizzy, D.A.D og Sort Sol. Det var med til at give ham titlen 'Prins af Tiden'– en hædersbetegnelse han siden har levet op til mange gange. Ikke mindst når han fortsat har delt sin glæde ved musik og kultur, ved livet som aktiv sportsudøver og ved rollen som far til fire." 

H.K.H. Kronprins Frederik modtog i 2013 Smukfests store hyldestpris, Polka Verner Legatet, som han den 7. august fik overrakt live-on-stage på Danmarks Smukkeste Festival. Kronprinsen debuterede ved den lejlighed også som veloplagt konferencier, og introducerede den amerikanske superstjerne Prince.

Kronprinsen havde på forhånd betinget sig, at pengedelen af Polka Verner Legatet skulle videregives til støtte for dansk musik – og valget faldt på Spot Festivalen, der derfor kunne modtage en fornem donation på 202.158 kr., til støtte for deres arbejde med at udbrede dansk musik i udlandet. 


Kronprins Frederik om videregivelsen af den kontante del af legatet

"Det var en stor glæde for mig at modtage Polka Verner Legatet – og den er ikke mindre, når jeg nu kan give det videre til støtte for den danske rytmiske musikscene. Sammen med festivalfolkene i Skanderborg har jeg valgt Spot Festival som modtager af støtten. Spot Festival gør en fantastisk indsats for at promovere dansk musik, ikke mindst overfor udlandet - og det er en fornøjelse at kunne støtte deres arbejde, med pengene fra Polka Verner Legatet." 

Det var en glad leder af Spot Festivalen, Gunnar K. Madsen, der i december 2013 kunne tage imod pengene fra Polka Verner Legatet og takker med ordene:  
"SPOT er utrolig glad for denne donation. Såvel Kronprinsens som Smukfests gode ord om - og kontante opbakning til vores arbejde med international formidling af dansk musik, giver blod på tanden til det fortsatte arbejde. Det kontante tilskud betragter vi som kronen på den gode vilje, vi møder i musiklivet. Sammenhold og samarbejde omkring dansk musiks kvaliteter og muligheder i en international kontekst er opmuntrende og et godt dansk varemærke."

Se kontaktoplysninger