/media/1792/polka4.jpg

2012

Dette års Polka Verner Legat gives til to helt særlige kulturpersonligheder, som på hver deres måde har bidraget med musik til danskernes øregange igennem mange årtier. Stort tillykke til Sanne Salomonsen og Jørgen de Mylius.

Legatbestyrelsen om Sanne Salomonsen, modtager af Polka Verner Legatet 2012:

"Vores prismodtager er i gang med sit femte årti som musiker. Stadig med den varme, begejstring og synlige glæde ved musikken, der altid smitter den, som rammes af hendes store stemme. Hun har altid delt generøst ud af talentet, og har undervejs i den lange karriere prøvet kræfter med stort set alle genrer, fra jazz til rock, fra country til pop, og altid gjort det så markant, at man aldrig var i tvivl om, at det var netop hende, der sang. Og selvfølgelig mest af alt sang til dig! Vi håber på mange flere sange – og tager gerne endnu et dyrebart øjeblik, endnu et katbeat eller måske allerhelst endnu et ”New York Minute” med hende."

Legatbestyrelsen om Jørgen de Mylius, modtager af Polka Verner Legatet 2012:

"Vi ved, at muligheden for at dykke ned i god popmusik næsten er som at få chancen for at besøge det sagnomspundne Eldorado. Netop Eldorado har altid været et pejlemærke for vores prismodtager, der heldigvis stadig sørger for, at vi kan drage til dét forjættede land en gang om ugen på P4. Derfor, og for al den musik han gennem snart 50 år har delt med os via radio, tv, aviser, magasiner og bøger, er vi rigtig meget glade for at kunne tildele Polka Verner Legatet 2012 til Danmarks eneste Jørgen de Mylius."

Se kontaktoplysninger