/media/1983/2007-annisetteplustina-dickow.jpg

2007

To kvinder, begge med en særlig klang og ikke mindst fornemmelse for fortælling, der rammer lytternes hjerne og hjerte, er dette års Polka Verner legatmodtagere. Kvinderne er Annisette og Tina Dickow.

Legatbestyrelsen om Annisette, modtager af Polka Verner Legatet 2007:

"...en stemme, der har givet genlyd over hele verden i mere end fire årtier. Helt siden dengang de, i dette tilfælde absolut ikke ligeglade 60ere, hvor hendes stemme nærmest var lyden af selve ungdomsoprøret og troen på, at alting kunne forandres til det bedre. Hun lød allerede dengang som ingen andre end sig selv – og har gjort det siden og altid. Hun er et strålende og lysende eksempel på, at man sagtens kan være sin egen ledestjerne og gøre tingene nøjagtigt som man selv finder dem rigtigst, uanset hvad det koster og uanset hvad musikbranchen så måtte mene om det."

Legatbestyrelsen om Tina Dickow, modtager af Polka Verner Legatet 2007:

"En kunstner med stor arbejdsdisciplin og højt udgivelsesniveau – og med en sjælden sans for at skrive de sange, der bliver en uomgængelig og uundværlig del af lytterens soundtrack. Hun er også et strålende og smukt eksempel på en ny tids kunstner, af den slags, der ikke bare læner sig tilbage og venter på at blive opdaget, men i stedet tager både ansvar og karrierestyring i egne hænder. (Og så er hun i øvrigt, præcis som dette legats navngiver Polka Verner, rundet af Århusforstaden Åbyhøj)

Se kontaktoplysninger