/media/1981/2006-henning-staerk_beska-ret.jpg

2006

Musikerne MC Einar, Thomas Winding og Henning Stærk har på hver deres vis beriget os med sprøde beats og lyrik i særklasse, derfor modtager de legatet i 2006.

Legatbestyrelsen om MC Einar, modtager af Polka Verner Legatet 2006:

"Han tilhører den yngre generation af danske kunstnere, og grundlaget for hans status - som både manden bag en ny genres gennembrud i Danmark og som en af genrens allerbedste udøvere, ligger i to albums og en single, der blev udsendt i slutningen af 80erne. Dengang var rap-musikken aldeles ukendt i Danmark, men i selskab med sit band, og som fortolker af Nikolaj Peyks suveræne tekster, blev vor prismodtager om nogen den, der fik et dansk publikums ører åbnet for en ny måde at lave musik på. Kald det Rap eller Hip Hop som du har lyst til, du kan ikke længere komme uden om musikken. Og sangene fra dengang holder stadig – med titler som ”Arh Dér” og den evige højtids- klassiker ”Jul Det’r Cool”, selvskrevne til en plads på alle tiders danske soundtrack."

Legatbestyrelsen om Thomas Winding, modtager af Polka Verner Legatet 2006:

"Selvom han i sjælden grad er tidløs og dermed altid aktuel, er det alligevel som om han og hans stemme har været der så længe man kan huske. Blødt og varmt, men også underfundigt og finurligt har han talt sig ind i vores øren og vores sind – med en lyd der altid har gjort så godt, at netop hans stemme, for mange af os, er det bedste argument for aldrig at miste sit barnesind. Værkerne fra ham er talrige og så mindeværdige, at der burde være en kulturkanon-kategori, helliget ham alene. En kategori, hvor titler og navne som Super Carla, Se Hundested og Gø, Op På Ørene og Hunden Mester, vækker frydefulde minder og hver især var en pris værdig."

Legatbestyrelsen om Henning Stærk, modtager af Polka Verner Legatet 2006:

"Han fik sin scenedebut tilbage i 1965, og siden har han aldrig set sig tilbage, men er med sine skiftende medmusikere draget ud overalt, hvor der har været en scene og et publikum. Han er både guitarist, mundharpespiller og trommeslager, men allermest er han sanger, med speciel hang til genrer som rock, soul, blues og country og dermed til de originale og grundlæggende byggesten i rockmusikken. Han har udgivet massevis af plader i sin lange karriere, og han har givet tusindvis af koncerter – alt sammen med en aldrig svigtende nerve, med en glød, der aldrig går ud og med en kærlighed til musikken, så stærk, at den er hørbar for alle, der lytter."

Se kontaktoplysninger