/media/8002/klubhuset_kim_16_juli_2021_header.png
Foto: Anders Boll

Velkommen til Klubhuset

Klubhuset er åbent – men hvad er det lige, at det kan?

Af: Brian Mogensen (Frivillig formand, Skriverne)
9. juli 2021

"Det er Vores Bar møder Loftet møder Skrald møder en bagbar.”

Sådan lyder forklaringen fra frivilligchef Maja Engberg-Sønderskov, efter hun var med til at åbne Klubhuset – stedet for alle Smukfests frivillige, der har måttet gå festivalløse gennem alt for mange måneder.

Og da det blev klart, at det heller ikke blev muligt at afholde på normal vis i 2021, var det klart, at der skulle skabes noget. Først og fremmest for de frivillige, og selvfølgelig også gæsterne, men det er en helt anden historie.

Mange ting på programmet

Resultatet blev altså Klubhuset, der slog dørene op for gæsterne torsdag den 8. juli. Det lyder måske lidt forvirrende med alle de forskellige retninger, men sådan er det jo på Smukfest, og ifølge Maja er det helt bevidst.

”Vi har mange ting planlagt, og vi vil rigtig meget med Klubhuset, men vi har været sent ude, og selvom nogen siger, at det er fornuftigt at ”keep it simple”, så er det ikke sådan, vi gør det. I Smukfest keep’er vi ikke noget simpelt, vi vil gerne gabe over meget. Og så kan det måske nok være svært at få en fornemmelse af, hvad det er.”

Sådan bliver det ikke ved, forklarer Maja, der forsikrer om, at det bliver det nemmere at følge med i, hvad der skal ske fra nu af. Og det kan være en god idé, for der er mange ting planlagt. Fra 90’er aften og Afterski til Bordfodboldturnering.

”Vi kommer til at bruge Facebook til at melde meget mere ud, hvor vi fortæller, hvad der skal ske herude. Og der kan vi godt finde på at annoncere, at vi holder en halv times fri bar.”

Klubhusets åbningstider er torsdag – søndag, og selvom der er en lang række forskellige aktiviteter – også til de menige borgere i og omkring Skanderborg – så er Klubhuset som et stamværtshus. Hvor folk kender dig og du kan få en øl og en snak. Her kan du bare i langt højere grad møde andre frivillige, der også er tørstige efter noget at drikke og en god gang Smukfest-hygge.

”Helt kort, så er det en medlemsbase. Et sted for vores fællesskab, hvor der er plads til fest og hygge. Der er barer og steder, hvor man kan sidde og hygge.  Og det er vigtigt at huske på, at så længe du er aktivt medlem, så kan du altid bare komme herned og få en øl og snakke med nogle mennesker. Du behøver ikke komme et helt hold.”

Fredag- og lørdagsfester

Så selvom fredag og lørdag er annonceret som holddage, så er det altså ikke fordi, du bliver afvist i døren, hvis du kommer alene. Så længe der er plads i forhold til restriktionerne, så er du velkommen.

”Der er nogle fredage og lørdage, der er godt booket, og så er der andre, hvor der kun er to ludere og en lommetyv. Men i takt med, at vi kan vise, hvad der sker herude, så er jeg sikker på, at vi nok skal opleve flere og flere mennesker i Klubhuset”

Der er altså mange ting planlagt og Klubhuset har masser at byde på, men én ting er opstået helt af sig selv.

”Da jeg første gang kom herud, blev jeg ramt af duften af flis og lyden af Manitou, der bakker. Der kunne jeg mærke, hvordan festivalen bare skyllede ind over mig. Og jeg var overrasket over, hvor fysisk det var. Det tror jeg, der er mange, der oplever i dag,” slutter Maja.

Find alt praktisk info om Klubhuset her.

Se kontaktoplysninger