/media/7589/finurlighed_klausdreyer-1957.png

Sommerhilsen fra bestyrelsen

En særlig sommerhilsen fra bestyrelsen til alle, der har støttet op om foreningen ovenpå et yderst mærkværdigt forår og en usædvanlig tom sommer.

3. juli 2020

Var det en normal sommer, havde Dyrehaven og FØLA summet aktivitet lige nu. Opstillingen ville være i fuld gang og alle på Smukfest klar til at løse lige netop deres opgave så godt som muligt, så vi kunne give publikum den uge med fest, fællesskab og antidagligdag, der er kernen i vores festival. Det havde vi alle arbejdet på, siden vi lukkede jubilæums-festivalen i 2019 – og havde glædet os stort til at præsentere nye bøgescener, andre ændringer i skoven, finurligheder af vanlig høj klasse, et fantastisk musikprogram og i det hele taget de bedst tænkelige rammer for en magisk festival.

Men den 6. april stod det klart, at Smukfest ville være blandt de aflyste arrangementer denne sommer, og at vi i stedet skulle bruge de næste måneder på at sikre grundlaget for, at vi ville kunne komme stærkt tilbage i 2021. Fra bestyrelsen skal der i den anledning lyde en stor tak til de mange, der har været med til at støtte Smukfest og Skanderborg Festivalklub:

Til medhjælpere og medlemmer af festivalklubben, der har bakket stort op, bl.a. ved at betale kontingent – I gør en forskel og er nøglen til, at vi kan komme videre på den anden side. Til publikum, der i kæmpestort antal har valgt at overføre billetter og boformer til 2021. Til alle, der har handlet i Smukshoppen og støttet os ad den vej. Til vores frivillige ledere, der bakker utrætteligt op og har gjort deres for, at vi også har en stærk organisation klar til at skabe fremtidens festival. Til vores Legekammerater, samarbejdspartnere og øvrige leverandører, der alle har været indstillet på at hjælpe, hvor de kunne. Til alle ansatte på FØLA, der er gået ned i løn og for manges vedkommende har været hjemsendte siden maj. Til vores direktion, der har knoklet for at få alt på plads omkring økonomi, hjælpepakker, og hvad der ellers har skullet til for at sikre vores likviditet og dermed fundamentet for en 2021-festival på det niveau, Smukfest er kendt for. 

En af vores kerneværdier er fællesskab og netop i en tid som denne, skal der lyde et stort stort tak til det samlede fællesskab. Uden det havde vores muligheder ikke været på samme niveau, som de er nu.

Uge 32 bliver noget helt særligt uden Smukfest, men vi er glade for, at så mange publikummer og medhjælpere har taget festen i egen hånd og laver private fejringer af vores fælles hjertebarn rundt omkring i Danmark. Vi supplerer med en lang række aktiviteter på festivalens sociale medier – og mon ikke DR2 leverer et af ugens højdepunkter, når de lørdag den 8. august sender halvandens times special med Smukfest som omdrejningspunkt og Peter Sommer, Medina, Nicklas Sahl og Benjamin Hav som musikalske medvirkende.

Allerede den 11. juli sender TV2 en times program fyldt med Smukfest-feeling, god musik og skæve historier – og her vil I bl.a. kunne møde Rasmus Bjerg og Christopher som værter, mens musikken leveres af Poul Krebs, Citybois, Annika Aakjær og Christopher. 

Vi glæder os til at tage hul på Smukfest 2021 på den anden side af august – og ønsker jer alle den bedst tænkelige sommer, skønt den ikke lige blev, som vi havde planlagt den. Pas på jer selv og hinanden, så ses vi i løbet af efteråret og går i gang med arbejdet til den bedste festival nogensinde.

På vegne af 
Bestyrelsen for Skanderborg Festivalklub
Frank Møller-Worch og Poul Martin Bonde

Se kontaktoplysninger