/media/7813/header_nyhed.png

Smukfest sikret økonomisk støtte

Det er med stor glæde, at vi i dag har modtaget nyheden om en arrangørordning til festivalerne, der skal sikre økonomisk støtte og opbakning.

Af: Nadja Kaaberbøl Olsen
15. marts 2021

Kæmpe hurra! Garantiordningen, der efterhånden findes i flere afskygninger rundt omkring i Europa, er nu blevet vedtaget i Danmark. Det blev offentliggjort af Kulturminister, Joy Mogensen, på TV2 i dag. Ordningen sikrer, at vi med ro i maven kan fortsætte forberedelserne af en forsvarlig og fantastisk Smukfest 2021.

Ordningen giver os nemlig forvisning om, at der er et sikkerhedsnet, der griber os, hvis vi på et senere tidspunkt bliver pålagt at aflyse, og at vi i det tilfælde dermed er sikret, at kunne vende stærkt tilbage, så snart den uindbudte festdræber har forladt os. Men det regner vi selvfølgelig ikke med! For ikke alene er ordningen et bevis på, at politikerne støtter os - den er også et bevis på, at de tror på, at de arrangementer, der kan lade sig gøre, skal kunne lade sig gøre.

Samvær og fælles oplevelser har været og er stadig lyset for enden af den laaange, mørke tunnel, vi har været gennem det sidste år, og vi glæder os helt ind i hjertet til forhåbentligt at bringe noget af alt det tilbage til jer til sommer. Med fadøl, kys, musik og alt hvad det ellers indebærer.

En stærk fælles løsning 

Gennem de seneste mange måneder har vi sammen med Dansk Live og resten af de danske festivaler og spillesteder kæmpet en brav kamp for at få kulturlivet tilbage på rette spor, så vi igen kan mødes om alt det, vi savner. Vi er meget taknemmelige og glade for, at politikerne ligesom os mener, at kulturen og dermed festivalerne er investeringen værd for samfundet, og at der dermed nu findes en konkret ordning, der skal sikre vores overlevelse.

I Skanderborg Festivalklub er vi sikre på, at vi har den viden og erfaring, det kræver at stable en stor, forsvarlig festival på benene, og vi samarbejder benhårdt på en løsning, der er både sundhedsmæssig forsvarlig og samtidig tilgodeser alle vores gæster og de mange tusinde mennesker, der sammen skaber Smukfest. Vi er fortrøstningsfulde, og det bliver vi ved med at være! Vi forstår godt, hvis I har mange andre spørgsmål til festivalen i denne tid, og vi har gjort vores bedste for at besvare nogle af de mest presserende her i vores Corona Q&A.

Se kontaktoplysninger