/media/6627/dame-pissoir_larsen-1-1.jpg

Så er der dame-pissoir på Smuk

Smukfest er i år klar med et alternativ til de lange toiletkøer og squatten i tis-hegnet. Nu kan kvinderne rykke ind i de nye, pink dame-pissoirer.

3. august 2019

De er store, futuristisk og skrigende pink, og træder altså tydeligt frem i skoven. Der er tale om de nye urinaler til kvinder, der i år gæster Smukfest. Lapee er firmaet bag dame-pissoirerne, som Smukfest mener de kvindelige gæster i skoven, vil sætte pris på. Det forklarer Frank Møller Nielsen, der sidder i Smukfests bestyrelse.

”Jeg håber, vi får nogle tilfredse kvindelige gæster, som oplever, at de får mulighed for at tisse nemt og hurtigt i forhold til tidligere”, siger han.

Lytter til erfaringer

Urinalerne er, som navnet indikerer, forbeholdt urin, og er således ikke et alternativ til toiletterne, når en større trang melder sig. Til Roskilde Festival tidligere på året havde nogle af festivalens gæster lavet nummer to på de ellers flotte, pink pissoirer, som derfor blev ekstremt ulækre.

Frank Møller Nielsen forklarer, at man på Smukfest forsøger at slippe for det problem ved at holde øje med urinalerne løbende, de tjekkes tre gange dagligt, og derudover er der afsat ressourcer til at få dem suget rene hurtigst muligt, hvis den slags uheld skulle ske.

En anden erfaring fra Roskilde Festival er, at mændene har tendens til at benytte sig af damernes pissoire i mangel på bedre. Det forsøger man på Smukfest at undgå med store kvindesymboler og lyserødt lys. Samtidig placeres der mande-pissoirer sammen med dame-pissoirene, så mændene har et alternativ lige ved siden af.

Også nyt for de frivillige

For Smukfests toilet- og toiletreparationshold betyder de pink monstrummer også et ekstra ansvarsområde. Formand for toiletholdet, Ullakia Matine Broch, er spændt på, hvordan gæsterne tager imod urinalerne, men hun er positiv og klar på at få gang i de nye pissoire.

Frank Møller Nielsen mener, at damernes nye muligheder bestemt er et skridt i den rigtige retning for festivalen. Bliver damernes nye pissoire en succes, mener han, at gæsterne kan se frem til, at de bliver fast inventar på Smukfest.

Se kontaktoplysninger