/media/9119/malene-vinge-jakobsen-grp.png

Holdportræt: Fællesskaberne leger med KærligHeden

KærligHeden er propfyldt med sjove events for gæsterne fra mandag til onsdag

2. august 2022

Silent disco, fællessang, Smukbold, skraldebasket, erotisk novelleoplæsning, pyjamasyoga.

Bag de mange events og skøre oplevelser på KærligHeden finder vi Fællesskaberne og formand Severin i spidsen.

Fællesskaberne har 24 medhjælpere, og i år er lidt ekstraordinært. Udover en længere festivalpause er der på holdet kun fire ”gamle” medhjælpere - og 20 nye. Samtidig er det Severins første år som formand.

En del planlægning er learning by doing men intet ville være muligt uden hans imponerende medhjælpere, fortæller han. Hver eneste medhjælper er udvalgt og personligt inviteret. Det er nemlig et krav for at komme med på det her særlige hold.

”Alle har meget høj motivation og engagement. De er kommet med i Fællesskaberne, fordi de har en ja-hat på, og der er meget en stærk følelse af, at alle løfter i flok,” fortæller Severin.

Fællesskabernes skæve hjerner er en rugekedel for nye og sjove idéer og tilbud til gæsterne.

”De medhjælpere, vi har på holdet, er nogen, som i en flok er de to mest kreative og innovative og ønsker at gå forrest i en flok,” siger Severin.

Anne er med i Fællesskaberne for fjerde år og elsker det.

”Det her er meget mere end bare et arbejde på Smukfest. Det er kreativiteten, det er energien, og man kommer meget tæt på de her mennesker. Det er holdånden, der bliver ved med at bringe mig tilbage. Og at jeg får lov til at give så meget til festivalgæsterne af alternative events, man kan gå til og deltage i og blive underholdt af,” fortæller Anne

Selvom holdet har mange nye ansigter, har Fællesskaberne mange traditioner, som de gør meget for at vedligeholde. Hvert år første søndag bliver alle nye medhjælpere indviet formelt ved en ceremoni, og i aften holder de juleaften.

”Jeg har et juletræ og julepynt med, og jeg har flæskesteg med hjemmefra. Så skal vi danse om juletræet, og jeg har købt nissehuer. Og vi skal have lidt portvin og hygge os med det hele oppe på vores dejlige tagterasse,” fortæller hun.

Fællesskaberne arrangerer hver dag en masse små interne events, når dagens opgaver er slut.

”Nu giver vi rigtig meget til alle festivalgæsterne i løbet af dagene, men vi skal også huske at give noget til hinanden. Folk kan få lov til at folde sig ud dér,” fortæller Anne og tilføjer: ”Man skal nok være lidt gakket i låget for at være med her.”

Fakta om Fællesskaberne(4809)
Antal frivillige: 24
Formand: Severin Kolind
Man skal inviteres ind på holdet for at være med
Fællesskaberne kører fuldt eventprogram kun for dem selv, når dagens arbejde er overstået

Se kontaktoplysninger