/media/7479/dsc_0023.jpeg

Gl. Walther bringer musikken ud

Hvis folk ikke kan komme til musikken, så må musikken komme til folket. Og det var lige præcis, hvad Skanderborg Festivalklubs seniorklub sørgede for på et plejecenter i Galten torsdag d. 16. april.

22. april 2020

I anledning af Dronning Margrethes runde fødselsdag var der oprindeligt lagt op til stor gallafest på plejecenteret, Tjørnehaven i Galten, med både fin middag, pænt tøj, hjemmelavede hatte og det hele. Det arrangement måtte desværre aflyses grundet omstændighederne, så da centeret fik et tilbud fra Gl. Walther om livemusik i deres gårdhave, faldt det på et tørt sted, og der blev takket ja med det samme.

Gl. Walther rykkede sammen med musiker Ole Bech og violinist Kirstine Kier til Galten, hvor der med de rette forbehold og et lunt forårsvejr blev givet udendørs koncert til stor glæde for de ældre medborgere. Det gav beboerne mulighed for at feste og fejre Dronningen på anden vis, og der blev både sunget med og svunget hofter. Festlighederne blev foruden af Gl. Walther sponsoreret af Smukfonden.

Gl. Walther fortsætter

Det er ikke kun i Galten, der er blevet tilbudt et musikalsk indspark. Flere plejecentre i kommunen får i disse dage leveret livemusik lige til døren. På grund af coronakrisen må de ældre beboere undvære mange af de sædvanlige aktiviteter i hverdagen, og derfor har festivalklubbens seniorklub, Gl. Walther, som står bag initiativet, besluttet at arrangere en række livekoncerter på kommunens plejecentre i denne tid.

Seniorklubben er en gruppe festivalveteraner over de 55 år, der i mange år har arrangeret og afholdt hyggelige events både i og udenfor festivalsæsonen. Og det får de usædvanlige omstændigheder, vi befinder os i, ikke lov at sætte en stopper for: ”Når der nu ikke bliver en festival, vil vi gerne gøre lidt ekstra for de ældre i kommunen. Det er også en lille håndsrækning til spillemændene, som jo ikke har så meget at lave i disse coronatider”, lyder det fra Bent Møller, musik og bevillingsansvarlig i Gl. Walther.

"Festivalen sender smukke tanker"

Seniorklubben har afholdt masser af mad- og musikaftener i vinterhalvåret og besøgt andre festivaler i fælles flok. Deltagelse i arrangementer som disse kræver, at man er mobil og selv kan opsøge festen. Det er desværre ikke alle, der kan det, så i omkring seks år har Gl. Walther i samarbejde med Ældresagen og lokale grupper af aktive ældre nu bragt festlighederne ud: ”Det vi laver nu, er blot et af disse tiltag, hvor festivalen sender smukke tanker og musik til kommunens ældre medborgere til stor tilfredshed for alle”, fortæller Bent Møller.

Ja, tilfredshed var bestemt også, hvad man kunne spore på Tjørnehaven efter en god time med sang, guitar- og violinspil: ”Det giver virkelig noget livsglæde. Stor tak til Smukfest!”, lød det fra Anne Saaby Pedersen, oplevelsesmedarbejder på Tjørnehaven i Galten.

Se kontaktoplysninger