/media/6302/opstiluge30boll-2515.jpg

Genbrug over hele paletten hos Skilteholdet

Formanden for Skilteholdet vil gerne indkøbe mindre og genbruge mere. Derfor har andre frivillige på Smukfest i år kunne hente overskydende maling, som skilteholdet ikke fik brug for.

3. august 2019

Når du følger ét skilt fra din bil på langtidsparkeringen, møder et nyt ved indgangen til festivalpladsen og derefter bliver vist hen til den bar, hvor du allerhelst vil drikke din Walther-øl - ja, så er de skilte højst sandsynligt malet med genanvendt maling.

Gennem de sociale medier opfordrede formand for skilteholdet, Susanne Nørgård Bertelsen, de frivillige på Smukfest til at komme og hente maling. Susanne skralder overskydende maling fra genbrugsstationerne på pladsen, og de spande, skilteholdet ikke selv får brugt, giver de gerne videre. Hvis de frivillige afleverer deres resterende maling i Johannelund, bruger Susanne også gerne timer på at sortere og rydde op i bøtterne med sjatter og blandede farver.

“Det, der tit sker, er, at der jo ikke er nogen, der gider stå og røre i gammel, blandet maling. Den tjans tager vi gerne her på skilteholdet for at passe på miljøet,” siger hun.

Den, der kommer først til mølle, får først malet, og de knap hundrede enten fulde eller næsten tomme spande med maling, der var sat på højkant, blev hurtigt revet væk af andre maleglade frivillige. Det var en succes.  

Grundfarver og lortebrun

Susanne, der startede på skilteholdet for 18 år siden, brænder for genbrugstanken. Omtrent 80 procent af den maling, der anvendes til festivalens skilte malet af Susannes hold, er genbrug. Selvom det ville være ideelt, kan det stadig være nødvendigt at købe nye bøtter med maling:

“I den perfekte verden indkøbte vi kun grundfarver. Der burde altså stå en blå, en rød, en grøn, en hvid og en sort, og så blander man den farve, man vil have. Men altså, blander man alle de farver, vi har stående, så får man lortebrun, og det er der vel også nogen, der kan bruge,” siger hun med et smil på læben.

 Det er ikke kun malingen, der tages i brug år efter år. Efter Smukfest højtryksrenser holdet alle skilte, og genanvender så mange som muligt. Sammen med 130 andre frivillige skiltemalere holder Susanne før, under og efter festivalen til i Johannelund, hvor de hvert år maler og genbruger i alt 2.000 skilte.

 

Se kontaktoplysninger