/media/7756/header_nyhed.png

Festivalerne banker på hos politikerne

Vi vil have festen tilbage – ikke bare her i Skanderborg, men på flere af landets andre festivaler og koncertsteder. Derfor har branchen indgået et samarbejde med et klart budskab.

Af: Nadja Kaaberbøl Olsen
3. december 2020

Vi har brug for en ny rytme for 2021.

Det er overskriften for samarbejdet i den strategiske arbejdsgruppe, der opererer under Dansk Live. I gruppen sidder landets største festivaler repræsenteret, Roskilde Festival, Smukfest, Tinderbox og Northside og Live Nation, der sammen kæmper for, at der bliver fundet løsninger der gør, at 2021 ikke bliver som 2020 – præget af aflysninger.

"Vi ved mere om virussen nu, end vi gjorde i pandemiens første bølge: Behandlingsmulighederne er bedre, testmulighederne bedre og vacciner er på vej. Det er blevet tid til, vi tænker og går sammen på tværs af fagligheder for at finde de gode løsninger til, hvordan vi igen – når tid er - kan samles i fællesskaber og løsne op for restriktionerne."

Festival- og koncertbranchen mener, at der er en sundhedsforsvarlig vej frem til igen at afholde festivaler og koncerter. Men det kræver politisk opbakning og ørenlyd, og det er netop, hvad gruppen nu arbejder på i en fælles udmelding, som kan læses i sin fulde længe her på Dansk Live

Se kontaktoplysninger