/media/9139/030822_0357_jakob-worre.jpg

Et brag af en nedtælling til årets festival

Allerede to timer før festivalpladsen åbnede kl. 14, var Sherwood fyldt med glade gæster, der ikke kunne vente med at skyde årets festival i gang.

3. august 2022

Traditionen tro samlede de mange frivillige sig ved indgangen til festivalen for at byde de mange festivalhungrende smukfestgæster velkommen til årets fest.

Kort før den store nedtælling til festivalpladsens åbning satte de første gæster gang i forfesten i Sherwood i selskab med Poul Krebs, der indviede scenen kl. 12.

For David Foget og Allan Madsen, der i mange år har arbejdet som opstillere på Smukfest, så er det en årlig tradition at være blandt de første gæster på pladsen.

”Det er bare altid fedt at være her fra start.” lyder det fra David.

”Vi plejer også at mødes med de andre fra vores hold lige inden det hele åbner og se på de første folk, der vælter ind. Det er super fedt. Det er som at se køer komme på græs igen,” supplerer Allan.  

Ifølge formanden for opstillerne i Sherwood, Nuka Skifte, så har det været en udfordrende proces at gøre klar til årets festival.

”Vi har haft udfordringer efter Bøgescenen er blevet flyttet, fordi det har givet os mindre plads. Men resultat er blevet godt og endda bedre end tidligere,” lyder det fra Nuka Skifte, der fortsætter,  

”Folk har lagt mere arbejde i end vi har forlangt af dem. Der ikke nogen der kigger på deres ur når de går her. Folk bliver til arbejdet er gjort færdigt fordi de føler at det er deres område. Så det er primært opstillernes fortjeneste at resultatet er blevet så godt."

Og netop derfor er åbningsdagen på Smukfest noget helt særligt for dem, der har gjort Bøgeskoven klar til os andre.

”Man har altid lidt sommerfugle i maven og gåsehud, når det hele åbner, og når gæsterne tager de første skridt ind på det vi jo har gået og tænkt var ”vores” område, og som vi har gået og klargjort og bygget på de sidste mange uger,” lyder det fra Nuka Skifte.

Se kontaktoplysninger