/media/1800/2012-stor.jpg

2012 – En ekstra festival for Dronningen

Året byder bl.a. på koncerter med Bryan Adams og David Guetta – og sågar en lille ekstra festival i september, når nu Dronningen alligevel er i Skanderborg.

I 2012 præsenteres publikum for et fuldt funktionsdygtigt Sherwood – med et nyt vartegn i den 7 meter høje fadølshane foran Royal Wunderbar. I Sherwood møder publikum også den nye TV-Scene med masser af nyheder og underholdning – og på den kulinariske front byder bl.a. Bitz & Holm på masser af lækkerier, mens Tulips Diner diverterer med både bacon-is og bacon-shots.

Der er udsolgt ved festivalstart, og solen skinner fra en stort set skyfri himmel festivalen igennem. I løbet af den lange weekend får publikum masser af god musik fra bl.a. Bryan Adams, David Guetta, Ice Cube, Miike Snow og Blur.

David Guetta får en blandet modtagelse i BT, som skriver: "God underholdning i store dele af koncerten. Men ikke hele koncerten. Og så bliver karakteren også derefter. Flot uden at være prangende." Politiken giver engelske Blur fem hjerter, mens de lokale helte i De Eneste To fik klaps for at køre i samme rille.

ÅRETS ANEKDOTE

Den første søndag i september 2012 ruller Krone 1, med Dronning Margrethe og Prins Henrik som passagerer, ind i bøgeskoven. Her er arrangeret en miniudgave af årets Smukfest! Regentparret er i Skanderborg som led i deres sommertogt. Det er ikke kun de kongelige, der får glæde af underholdningen, mange af byens borgere møder også op til kage og musik ved Bøgescenerne.

Grøn Stue - lad os hjælpe dig af med dit affald

Som et nyt og ressourcevenligt initiativ har festivalen dannet Grøn Stue. Dens primære opgave er at sætte fokus på festivalens håndtering af affald og guide festivalens gæster og medhjælpere mod en mere hensigtsmæssig måde at håndtere affaldet på. Initiativet består bl.a. af:

  • At lave et kort over skraldeområder
  • Et samarbejde om genbrugsinitiativer fx. udlejning af genbrugstelte, efterladte soveposer til flygtningene på Lesbos i Grækenland, Walthers unge pantere
  • Skralde-event på campingområdet i samarbejde med Reno-Syd

Flot resultat i turbulent festivalår

Festivalklubbens formand, Claus Visbye, er ved festivalklubbens generalforsamling en stolt og glad mand ovenpå en vellykket festival, i et ellers svært år: "Alene her i 2012 gik en lang række sommerfestivaler/open airs ned med store underskud. De må derfor enten lukke og trække leverandørerne med ned – eller bede deres lokale politikere om at træde til med lån, underskudsgarantier eller deciderede tilskud. Smukfest har klaret sig selv igennem mere end 33 år – og det er vi super stolte af."

 Gensyn med KærligHeden og Live Camp 2012 

KORT OM 2012

  • Hovednavne: Bryan Adams (CAN), David Guetta (FR), Ice Cube (US), Miike Snow (SE), Blur (UK), White Lies (UK), Toto (US), m.fl.
  • Dato: 8.-12. august (2. weekend).
  • Økonomi: Festivalen har i år udgifter til at anlægge og skabe festivalen, de såkaldte pladsudgifter, på 30,7 mio. kr.

Se kontaktoplysninger