/media/2081/2011-header.jpg

2011 – KærligHeden og Sherwood åbner

Et år med store forandringer: Fest-forområdet Sherwood åbner, og det samme gør campingarealet KærligHeden med upcoming bands på Live Camp-scenen.

For første gang kan publikum opleve at gå ind på festivalområdet via det nye "Sherwood". Det bærer dette navn, fordi Smukfest "tager fra de kedelige og giver til festen". Det betyder mere plads og spas, men også mulighed for at lave flere ind- og udgange til området omkring Bøgescenerne, så gæsterne ikke behøver at tage hele turen ned af Bøgebakken for at komme ud.

Walther tager imod smukke gæster i bøgeskoven

En anden stor forandring er den nye campingplads, "KærligHeden". En sand festcamping, hvor der bl.a. åbner en stor Bar-Fest-Dome, og den populære Heineken Bar flyttes derud. På campingområdet nær motorvejen skal der ske noget nyt.

Første udgave af Live Camp blev en succes

Det bliver musikinitiativet for upcoming bands, Live Camp, som er at finde på Kærligheden. Live Camp afløser festivalens mangeårige talentkonkurrence Starfighters og musikken er udvalgt af en række mentorer fra branchen. Festivalbookerne er meget tilfredse med kvalitetsniveauet, og ender med at booke to af de optrædende til at spille på den egentlige festival! Og derudover endnu to bands til at spille næste år – hvilket heller ikke var planlagt.

Med det nye Sherwood-område bliver der skabt mere plads og mulighed for at flytte rundt på barerne på Bøgescene-området, hvor der for første gang er musikprogram allerede fra onsdag. Der meldes udsolgt mere end 2 måneder før dørene åbner – og soundtracket til en lang (og indimellem regnfuld) weekend leveres bl.a. af Ozzy Osbourne, The National, Robyn, De La Soul og Tom Jones.

Gaffa skriver om koncerten med Tom Jones: "Tom Jones vil tages seriøst som en sanger med en nutid og ikke bare en fortid, og hatten af for det. Vi får en samling muskuløst blues-rockede udgaver af gospelklassikere tilsat smægtende country-hymner som Detroit City, og både det fuldvoksne band og lyden er i særklasse. Imellem sangene underholder Sir Woodward med anekdoter om Elvis og Jerry Lee Lewis, og publikum griner og klapper på de rigtige tidspunkter, mens de venter på hittene."

Danske Suspekt spiller på Bøgescenerne, og Ekstra Bladets udsendte giver Albertslunddrengene fire ud af seks stjerner med ordene: "De fik fyret godt og grundigt op under den på mere end en måde fugtige fest med deres benhårde beats, der sendte mavesækken en tur op i trækronerne, og rendestenspoesi om proletarer, pikslikkere og andet godtfolk. Som nok er alt andet end stuerene – men samtidig forbandet intelligent skruet sammen.

Klovnen i underbukser

I den nye danske succesfilm 'Klovn - the movie' kan Frank Hvam ses i undertøj på Bøgescenen til sidste års koncert med Thomas Helmig. I år får Smukfest fornøjelsen af at vise resultaterne af pinligheden på KærligHedens storskærm. Filmens producer, Louise Vesth fra Zentropa Film udtaler: "Det var en fantastisk oplevelse at optage Klovn-filmen på festivalen. Opbakningen fra festivalorganisationen og frivillige festivalgæster var enorm, og at vi endda fik Thomas Helmig til at afbryde sin koncert, var en gave for filmen. Den scene er indbegrebet af Klovn-konceptet - at blande virkelighed og fiktion på en sådan måde, at man som tilskuer er lidt i tvivl om, hvad der er hvad."

 Musikken, stemningen, lejren, glade mennesker og kolde øl - få en lille bid fra Smukfest her 

FUN FACT: I åbner festivalen en dag tidligere, altså onsdag, mens RytmeHans dog holder lukket søndag. Det skyldes, at 75 procent af festivalens gæster allerede kommer onsdag, mens mange tager hjem søndag. Initiativet viser sig at være en stor succes.

KORT OM 2011

  • Hovednavne: Pendulum (AUS), Ozzy Osborne (UK), The National US), Robyn (SE), Tom Jones (GBP)
  • Dato: 10.-14. august (2. weekend).

Se kontaktoplysninger