/media/1797/2010-stor.jpg

2010 – Anti-dagligdag!

Det er fuld fart frem med anti-dagligdag i Bøgeskoven: BadeANDstalt, KostumeBAR og den første Smukfest-app er alle nyskabelser i 2010.

Smukfest 2010 byder blandt andet på BadeANDstalten, hvor gæsterne bliver budt på wellness og champagne, og ude i søen ligger Prammen - en ganske særlig smugkro. Man skal sejles dertil, men man kan ikke bestille bord, og der er plads til mindre end 50 personer af gangen, som blandt andet kan slappe af med at lave en omgang perleplader.

Som led i festivalens motto 'anti-dagligdag', er der i 2010 tilføjet et nyt barområde KostumeBAR, hvor det er gæsterne, der sætter spræl og farve på stemningen ved at iklæde sig ud i det magiske område. Andre nye tiltag er Sminke Dåsen, SommerHyl, Ægte Nøgenscannere og BadeANDstalten.Der er igen udsolgt en måneds tid i forvejen, hvor Suede, Roxette, Placebo, Kent, Dizzy Mizz Lizzy og Kashmir er blandt de musikalske leverandører til en lang og festlig weekend fyldt med sol og livsglæde.

Særligt koncerten med Kent falder i anmeldernes smag, hvor Politiken skriver: "Sangen ’Skisser för sommaren’, der ifølge forsanger Joakim Berg, »ikke er en sommersang«, men ikke desto mindre fik gang i dans og fest i Skanderborg. Hvor Kent sørgede for en lyd så sindssygt flot, at festivalen ikke havde hørt noget lignende."

Og dagbladet Sjællandske skriver om Medinas koncert på RytmeHans: "Hendes megahit "Kun for mig" gør sig helt anderledes, end når den pumpes ud af højtalerne på diskotekerne. Ikke mindst hjulpet godt på vej af et sejt liveband, som gør hendes ellers enkle melodier og tekster til helt anderledes og mere rå udgaver." Og giver koncerten fire noder ud af seks mulige.

Dette års festival er en slags jubilæums-koncert for orkesteret TV-2, der for præcis 30 år siden gæstede Danmarks Smukkeste Festival i 1981 for første gang. Dengang var det med bandmedlemmerne Steffen Brandt, Hans Erik Lerchenfeldt, Georg Olesen og Sven Gaul, der ligesom i 2010 (og i dag) udgør kernen i TV-2. 

TV-fænomenet 'Klovn' kom i 2010 på Smukfest. Casper Christensen og Frank Hvam løfter lidt af sløret for, hvad der skal ske. Psst... læs mere om resultatet under 2011.

ÅRETS ANEKDOTE

Et af hovednavnene, Roxette, spillede for første gang siden 2001 en fuldlængde koncert. Forsangeren Marie Fredriksson blev desværre ramt i 2002 af alvorlig sygdom, og bandet måtte derfor holde en pause fra koncerterne i en periode. Det gjorde kun gensynet endnu mere glædeligt.

Noget om app og anti-dagligdag

Første udgave af festivalens Smart Phone-applikation ser dagens lys i 2010 – og i 2011 afløser den helt det trykte program. I app'en kan musikprogrammet, kort over pladsen, vejrudsigter og meget andet ses. Målet var oprindeligt 5000 downloads, derfor er det over al forventning, at næsten 10.000 ender med at download Smukfest-app'en.

'Pindhunden' fortæller om den nye SMUKFEST iPhone App, som festivalen har udviklet til årets fest i bøgeskoven. 

Smukfestuge i Århus

Efter festivalen, i september 2010, er Skanderborg Festivalklub igen klar med flere musikalske udfoldelser, denne gang som en del af Århus Festuge. Begivenheden hedder Smukfestuge og består af ni dages musik, der inkluderer koncerter med Tina Dickow, Vinnie Who og flere på Bispetorv. Med os havde vi bl.a. Can Sleep-dåser og Globen Baren.

Capri

Hotel Skanderborghus gik i 2010 konkurs, og Hørning Kro & Hotel købte stedet, men ville ikke overtage Capri. Skanderborg Festivalklub var derimod interesseret i at overtage lokalerne. I december 2010 godkendte byrådet, at Skanderborg Festivalklub kunne leje jorden, hvor Capri ligger. Dermed var vejen banet for festivalens køb af Capri med det formål fortsat at kunne bespise medhjælperne i forbindelse med festivalen. I foråret 2014 påbegyndte en større renovering og modernisering af den gamle pavillon.

KORT OM 2010

  • Hovednavne: Suede (UK), Placebo (UK), Roxette (S), Faithless (UK), Volbeat, The Heavy (UK), Amy Macdonald (UK), Kent (S), Dizzy Mizz Lizzy
  • Dato: 4.-8. august (2. weekend).
  • Gæster: Omkring 50.000 mennesker - alle inkluderet.

Se kontaktoplysninger